Hvor gammel bliver vores hunde?

Hvor gammel svare hundens alder til i menneskeår?

Se skema i linket her

HUNDENS UDVIKLING

 

Nogle gange undre man sig over hvorfor ens unghund pludselig ændre adfærd og tænker måske ikke over at det er fordi den netop nu er inde i en ny fase af dens liv.

Når du får hvalpen hjem som 8 ugers gammel hvalp, så er den i den udviklingsfase hvor den er allermest modtagelig for at lære nyt. Det er i den periode den på en positiv måde skal lære verden at kende. Det den lære mellem 7-12 uge vil lagre sig som varige erindringsbilleder. Derfor er det vigtigt at hvalpen bliver introducert til det nye på en positiv måde.

Denne prægning skal selvfølgelig fortsætte ud over de 12 uger.

Selvom det er i de første 12-14 uger hunden udvikler sig hurtigst og mest markant, så udvikler hunden sig selvfølgelig gennem hele livet...eller man kan sige at der er forskellige faser i hundens liv, som vi kan se som ændring i adfærd.

 

Det gælder når hunden bliver fysisk kønsmoden ved 7-8 måneders alderen og når den bliver psykisk kønsmoden ved 1½ års alderen.

Man kan have en hvalp, man stort set synes kan de ting man har brug for at den kan, pludselig høre den ikke længere efter eller synes at have glemt det indlærte.

i de perioder er det vigtigt at man ikke presser hunden til at lære nyt, men vedligeholder det allerede indlærte.

Hvor let man kommer igennem disse teenageraldre afhænger dels af kontakten til hunden og dels af hundens psyke.

Når hunden er ca 2 år er den voksen og går ind i en stabil periode.

Efterhånden som den bliver ældre skal aktivitetsniveau og foder ændres.